Up

MAB009 - idealny dla rodziny 2+2

Wywiad z panią Moniką Linka - właścicielką domu MAB009

Budowa domu to jedna z najważniejszych życiowych decyzji. Zazwyczaj nie wiemy od czego zacząć, jeśli chodzi o kwestie formalne czy techniczne. Natomiast wiemy w jakich aspektach chcemy zapewnić rodzinie komfort mieszkania.

MAB009 to projekt, który powstał na podstawie sugestii Państwa Linka. Rodzina zamieszkuje w tym domu już ponad 5 lat.  Pani Monika ozdobiła go pięknym ogrodem, zaś w samym środku aranżacje ułożyła funkcjonalnie pod zapotrzebowania rodziny.

Mabudo: W czym sama technologia Państwa zaskakuje?

Monika Linka: Technologia Mabudo  Rapid® na pewno zaskoczyła nas, trwałością i jakością materiałów. Duża zaletą domów jest energooszczędność. Firma w szybkim tempie przeprowadziła montaż domu wykazując się przy tym  profesjonalizmem wykonania.

M: Czy znajomi, rodzina odwodziła Państwa od tej technologii? co Państwa jednak do niej skłoniło?

ML: Robiliśmy ogólne rozpoznanie na temat budowy domu różnymi metodami porównując ich koszty. Nie mieliśmy takich sytuacji, aby ktoś nas od tej metody próbował odwieść. Osoby, które mieszkają w domach zbudowanych w technologii MABUDO, są bardzo zadowoleni z jakości, energooszczędności oraz zaangażowania firmy do klienta. Gotowe domy z prefabrykatów szczególnie polecane są dla klientów pochłoniętych pracą zawodową, którzy nie mają możliwości lub nie chcą poświęcać życia rodzinnego i zawodowego na budowę domu. Gotowe domy prefabrykowane to rozwiązanie kierowane również do osób, które nie mają wiedzy w tej dziedzinie i wolą zlecić pracę profesjonalistom. Nie znaleźliśmy również negatywnych opinii  na temat danej technologii w Internecie.

M: Skąd dowiedzieliście się Państwo o firmie MABUDO i dlaczego zdecydowaliście się z nami realizować inwestycję?

ML: O firmie Mabudo dowiedzieliśmy się z tzw. poczty pantoflowej. Do podjęcia ostatecznej decyzji skłoniło nas profesjonale podejście do klienta oraz wiedza osób pracujących w firmie Mabudo.  Strzałem w dziesiątkę była możliwość obejrzenia wybranych przez nas domów i porozmawianie indywidualnie z ich Właścicielami. Kolejnym czynnikiem wyboru był szczegółowy i profesjonalnie omówiony kosztorys, który zawierał wszystko, co nie było tak oczywiste u wycen konkurencji np. (brak podbitki, ocieplenia, rynien, elewacji itp.) Z tą firmą mieliśmy możliwość wybudowania domu w krótkim czasie wiedząc dokładnie jakie koszty finansowe poniesiemy. I tak faktycznie było.

M: Na czym Państwu najbardziej zależało podczas realizacji inwestycji?

ML: Budowa domu to inwestycja życia i wszystko miało dla nas znaczenie.

M: Czy projekt domu odpowiadał Państwa potrzebom?

ML: Projekt stworzyliśmy sami, pod własne potrzeby  rodzinne i warunki działki jaką posiadaliśmy kierując się zdobytym doświadczeniem życiowym.

M: Przed Państwem budowa drugiego domu z MABUDO. Dziękujemy za zaufanie jakim nas Państwo obdarzyli.

ML: Można powiedzieć, że budując dom z MABUDO, człowiek jest „biedniejszy” o złe doświadczenia, które wynikają na wielu budowach, realizowanych przez różne firmy.

M: Życzymy samych szczęśliwych chwil w nowym domu. Dziękuję za rozmowę.

Wywiad przeprowadziła Małgorzata Kozieł, MABUDO

Więcej w publikacji "Pomysłu na dom" realizowanego przez Wirtualną Polskę:  https://bit.ly/32fAX3R